Etik och jakt i Sverige

Leave a Comment

Naturen och friluftsliv har alltid stått nära mitt hjärta och jag älskade att följa med min far ut på jakt i skogen då jag var yngre. Nu är det redan många år sedan jag tog jägarexamen och det har blivit flera minnesvärda jakter efter det, men likaväl fylls jag alltid av samma förväntan och spänning då jag beger mig ut i skogen. Jag har dock lagt märke till att inte alla delar min förtjusning för jakt. I Sverige tycks det nästan vara ett tabubelagt ämne och då jag ibland har dragit några jakthistorier för nyvunna vänner har jag ibland bemötts av nedlåtande kommentarer och stark kritik. Det verkar finnas många förutfattade meningar kring jakt i Sverige.

Att jaga är en naturlig syssla som människan alltid har gjort sedan tidernas begynnelse, och så länge som jakten sker med hög etik, vilket den gör i Sverige, så tänker jag fortsätta att jaga så länge jag kan. För er som vill veta mer om jaktetik i Sverige kan ni läsa här. Jag kan även rekommendera er att gå en jaktkurs där man får veta mycket mer om jaktetik och annat kring jakt, och kursen slutar ofta med jägarexamen. Widforss är en butik som jag ofta brukar handla min jaktutrustning från och de ordnar dessa kurser då och då, så ta och kika på deras sida för mer information!

PS. Se gärna den här filmen om älgjakt, väldigt intressant!