För- och nackdelar med träning på gym

Leave a Comment

Idag har det gått exakt ett år sedan jag tog tag i mitt liv och började träna. Fram tills den dagen hade jag vägrat att inse hur överviktig och otränad jag egentligen var, men plötsligt öppnades mina ögon. Det var inledningen på en helt ny livsstil som jag har lyckats vänja mig vid väldigt bra under det senaste året och jag har verkligen inga planer på att gå tillbaks till mitt gamla och ohälsosamma jag. Jag brukar gå till ett gym som heter Medley och hittills har jag varit mer än nöjd, där har jag verkligen hittat den motivationen jag behövde. Nu tänkte jag jämföra de olika för- och nackdelarna med träning på gym.

Nackdelar:

-          Medlemskap kan vara ganska dyrt.

-          Man är oftast bunden till vissa tidpunkter.

Fördelar:

-          Stort urval på konditions- och styrketräningsmaskiner.

-          Möjlighet till olika former av gruppträning.

-          Större variation.

-          Bättre stöd och motivation av instruktörer och andra som går på gymmet.

Som ni märker finner jag absolut fler fördelar med att träna på gym än hemma, men jag vet att det inte passar lika bra för alla, för alla är vi ju olika. Till sist vill jag tipsa om lite kul statistik och fakta om svenskarnas gymvanor som jag hittade på Riksidrottsförbundets sida!