Ny eller begagnad bil?

Leave a Comment

Jag vet att det kan låta konstigt, men nu vid 45 års ålder är jag redo att köpa mitt livs första bil! Eftersom jag har bott i en storstad med bekvämt gångavstånd till allting jag behövt under så gott som hela mitt vuxna liv har jag aldrig tidigare känt behovet av att skaffa körkort. Men för några år sedan fick jag en plötslig längtan efter att få susa fram på motorvägarna i min egen bil och för exakt 3 månader sedan fick jag mitt körkort i handen! Nu är det alltså dags för mig att köpa en bil, och jag har kollat runt på lite olika alternativ. Jag har flera bekanta som har köpt sina bilar genom Citroen Center och varit nöjda, så jag kommer antagligen också att vända mig till dem. Det största problemet är att jag inte kan bestämma mig för om jag ska köpa en ny eller en begagnad bil?

Enligt den här artikeln ska det vara bättre att köpa en begagnad bil än en helt splitterny, eftersom en ny bil tappar mycket i värde det första året. Det stämmer säkert, men samtidigt kan jag inte låta bli att tänka på hur kul det skulle vara att vara den första ägaren till en helt ny bil som ingen annan har kört… Det lutar åt att det helt enkelt blir en bil som har ett eller två år på nacken, alltså inte helt ny men inte heller så gammal att den har problem och hela tiden måste lämnas in på lagning.