Värmepump bästa lösningen på energiförlust i villa

Leave a Comment

Nu har min syster äntligen bestämt sig för att skaffa en värmepump! Min syster bor i en ganska stor villa tillsammans med sin familj och ända sedan de flyttade in för några år sedan har de tampats med höga uppvärmningskostnader varje vinter, och ändå har deras hem varit så pass kallt att de har fått klä sig i tjocktröjor och yllestrumpor under hela den kalla årstiden. Jag har tjatat på henne om att de borde skaffa sig en värmepump hur länge som helst, och nu har de tydligen äntligen tagit förnuftet till fånga och installerat en värmepump från Viessmann.

Även om jag själv bor i lägenhet och därmed inte har några uppvärmningsproblem, så är jag ganska insatt i ämnet. Jag har nämligen studerat och gjort flera analyser kring energiförluster i villa och jag vet att i en stor del av fallen går problemet enkelt att lösa med en värmepump. Det gäller dock alltid att kartlägga alla problemen för att kunna åtgärda dem på bästa sätt. Här hittar ni en bra lista på hur man kommer igång med detta. Det gäller självklart även att välja rätt slags värmepump till villan, för en lösning som är perfekt för en familj kanske inte alls motsvarar en annan familjs behov. I den här artikeln tycker jag att de olika slags värmepumparna presenteras bra, så ta en titt på den om ni vill läsa mer om värmepumpar!